Sunčane naočare, naočare za sunce

Od Prade i Tom Forda do klasičnih Ray Ban modela, mi ih imamo sve i to cele godine. Samo najbolji brendovi daju vam mogućnost da uvek vidite oštro i jasno. Nudimo vam naočare koje vam je prepisao vaš lekar, kao i one bez recepta, pogodne za aktivnosti kao što je skijanje, ali i modele za one sa veoma osetljivim očima.

UVB predstavlja radijaciju na talasnoj dužini između 280 i 315 nm (nm= nanometar, milioniti deo milimetra!). Njih u velikoj meri apsorbuje površina rožnjače, ali mogu dospeti i do mrešnjače. Ukoliko je oko izloženo UVB zracima na duže staze, može doći do oštećenja rožnjače i konjunktive, ali se dalja oštećenja mogu sprečiti izbegavanjem sunčevih zraka.

UVA zraci (315nm - 380nm) deluju dublje i mogu oštetiti kristalno sočivo i mrežnjaču. Katarakta, koja se posmatra kao ubrzani proces starenja, može se pojaviti kao posledica.

I to nije sve. Naše ljubazno osoblje uvek će vam dati dobar i besplatan savet u vezi sa modelima koji vam najviše pristaju, iz ugla stila i iz ugla zaštite vaših očiju. Sve naše naočare već standardno nude 100% UVA i UVB zaštitu. Naše naočare će vam takođe pomoći u uslovima ekstermno jakog sunčevog svetla tako što će umanjiti njegovo dejstvo na oči i zaštiti ih od štetnih ultra-ljubičastih delova spektra (UVA i UVB tipa).

Naočare koje ne apsorbuju UV zrake nekada mogu napraviti više štete pa je bolje i ne nositi ih. Iza samo obojenih stakala zenica se ponaša tako što se širi još više i samim tim omogućava da veći broj UV zraka dospe do oka, što ustvari smanjuje njegovu prirodnu zaštitu.

Kod nas ćete naći naočare za sunce pestižnih brendova visoke mode. Osim luksuznih i prestižnih brendova naša ponuda sadrži i klasične naočare za sunce sa kvalitetnom polarizujućom optikom.
Pored važne uloge zaštite očiju od štetnog UV zračenja, naočare za sunce imaju i važnu estetsku ulogu i ukras su svakog lica.